Klaarzetten van medicatie

Het is heel belangrijk dat medicatie in de correcte dosis en op de vastgelegde tijdstippen wordt ingenomen om het beoogde resultaat in een therapie te kunnen bereiken. Dat kan vrij complex zijn in situaties waar verscheidene medicamenten op verschillende momenten van de dag dienen ingenomen te worden. Ons team verpleegkundigen kan hierbij helpen door het dagelijks of wekelijks klaarzetten van deze medicatie in een medicatie box volgens het medicatieschema dat door de arts wordt opgemaakt.

Na een oogoperatie kan uw arts oogdruppels of oogzalf voorschrijven om een optimale genezing te bewerkstelligen. Het is belangrijk dat de druppels op een correcte wijze in het oog worden gebracht. We komen graag bij je langs om jou te ondersteunen bij de toediening ervan.

In een aantal gevallen (pijn, huidproblemen, ...) zal uw arts medicinale pleisters of een geneeskrachtige zalf voorschrijven. Eens u deze in huis heeft kunnen wij langs komen om de zalf of pleisters aan te brengen. We volgen het resultaat van de therapie verder op en evalueren en rapporteren deze aan je arts.